Dietetyka

dietetyka

MODA NA ZDROWIE I ZAWÓD XXI WIEKU!
Nasza kadra wykładowców poda Ci dietetykę niczym najsmakowitszy kąsek, który zaowocuje poszerzeniem Twoich perspektyw zawodowych. Dietetyk to niewątpliwie zawód przyszłości, który pomaga odnaleźć drogę do zdrowia i klucz do długowieczności człowiekowi funkcjonującemu w wysoko rozwiniętym społeczeństwie. U nas zdobędziesz wiedzę umożliwiającą sformułowanie adekwatnej diagnozy żywieniowej, będącej podstawą profesjonalnego postępowania dietetycznego.

„Wszyscy pytają, którą dietę wybrać? Bo zawsze jest jakieś, ale… .”
Podczas zajęć rozwiejemy Twoje wątpliwości dotyczące stosowania różnych modnych diet, abyś mógł służyć profesjonalną pomocą dietetyczną nie tylko swoim pacjentom, ale dbał o prawidłowe odżywianie swoich najbliższych. Odchudzać się i odżywiać należy się rozsądnie. Nasza oferta skierowana jest do wszystkich absolwentów szkół wyższych nie tylko do medyków!

Celem tych studiów podyplomowych jest wykształcenie specjalistów z zakresu dietetyki oraz zapoznanie z racjonalnym planowaniem żywienia w gospodarstwie domowym.

Przykładowe zagadnienia realizowane w ramach programu studiów:
• analiza wartości odżywczych żywności
• poradnictwo żywieniowe
• eko-żywność – fałsz czy nasza przyszłość
• nowatorskie diety (analiza efektywności modnych diet, np: dieta proteinowa).

Zobacz jak prowadzimy zajęcia praktyczne z przedmiotu Technologia potraw dietetycznych

Absolwenci mają możliwość podjęcia pracy zawodowej w:
• indywidualnej praktyce doradztwa żywieniowego (tzw. dietetyk)
• poradniach żywieniowych
• zakładach żywienia zbiorowego
• organizacjach konsumenckich
• klubach sportowych.

Ciekawe linki:
Instytut Żywności i Żywienia
Wiem, co jem – program w TVN Style (niedziela godz. 10:30) dzięki któremu, dowiesz się, co naprawdę jesz!

Zamów program studiów podyplomowychstudia.podyplomowe@wsz.pl

harmonogram zjazdów

terminy i warunki rekrutacji

opłaty wpisowe i czesne

wymagane dokumenty

Print Friendly